Van der Poel ziet Herygers duidelijk statement maken: “Pas maar op hoor!” Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel ziet Herygers duidelijk statement maken: “Pas maar op hoor!”

Van der Poel ziet Herygers duidelijk statement maken: “Pas maar op hoor!”

Mathieu van der Poel is natuurlijk torenhoog favoriet voor het WK veldrijden, al is het wel nog een maandje wachten voor dat kampioenschap afgewerkt zal worden.

In een maand kan er natuurlijk veel veranderen. Zo ook de vorm van enkele renners, waaronder Thibau Nys. De jonge Belg denkt dat hij misschien wel kans maakt op de wereldtitel: “Als je mij vraagt of ik wereldkampioen kan worden, dan denk ik spontaan aan Tabor dat er bevroren bij ligt…"

“En dan een Mathieu die zichzelf niet kan zijn… Dán kan ik wereldkampioen worden!” Via Sporza reageerde Paul Herygers op die uitspraken van Nys: “Ik vind dat mooi dat mensen uitspraken doen en daar ook achter staan op de één of de andere manier. Dat iemand veel moraal en moed heeft!”

“En zo moet je ook af en toe denken. Want vooraf de handdoek al in de ring gooien, kan je wel eens zuur opbreken dan op het WK”, verklaart de voormalige wereldkampioen. Herygers denkt niet dat ijs of sneeuw MVDP parten zal spelen. “Maar als het echt om de knikkers gaat, pas maar op hoor”, sluit hij af.

Populair

Laatste nieuws