Vrouw Carine getuigt: Zo gaat het na operatie met Freddy Maertens

231114freddymaertens
Freddy Maertens en zijn vrouw Carine zijn deze maand vijftig jaar getrouwd. Freddy is inmiddels 71 jaar oud, Carine 68.
Maertens besteedt de laatste jaren veel aandacht aan zijn gezondheid. Zijn is hij bijvoorbeeld vijf kilo vermagerd: “Ik ben samen met Carine begonnen met fitness', zegt hij. 'Dat waren eerst wat grondoefeningen, met een personal trainer. En dan eens met een bal en zo. Maar, ja, je kent dat, hé. We zijn dan begonnen met wat rekken en strekken en wat gebeurt er?”
“Ik heb een pees gescheurd in mijn schouder”, vertelt hij aan de Dag Allemaal. “Maar met mijn hart, waar ik ook problemen mee gehad heb, is het helemaal goed gekomen. Dat zegt Pedro toch! Je weet wel, Pedro Brugada, de bekende hartspecialist die ook Eddy Merckx geholpen heeft. Eddy heeft me met hem in contact gebracht, ik ben hem daar nog dankbaar voor.”
Inmiddels heeft de operatie plaatsgevonden. Dag Allemaal nam nog eens contact op met Carine om te vragen hoe de ingreep verlopen is: “De operatie verliep perfect! Er is wat pijn in het begin, maar dat is normaal, hé. Maar Freddy stelt het wel!' Het is deze fijne mensen van harte gegund.”