Wout van Aert gaat van het pad: “Dat had ik nooit gedacht” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert gaat van het pad: “Dat had ik nooit gedacht”

Wout van Aert gaat van het pad: “Dat had ik nooit gedacht”

Wout van Aert wil volgend seizoen een nieuwe kant van zichzelf ontdekken. Alles wijst erop dat hij vol voor het algemeen klassement zal gaan in de Giro.

Journalist Thijs Zonneveld laat bij de podcast In het Wiel weten dat Van Aert dan wel nog wat kilo’s zal moeten verliezen: “Stel hij gaat van 77 naar 75 kilo. Hij heeft nauwelijks vet en waar ga je het dan in verliezen? In spieren! En dan ontwikkel je ook minder vermogen.”

Dat zou nefaste gevolgen hebben voor zijn doelen in het voorjaar: “Je kunt niet én kilo’s verliezen én nog zo explosief zijn dat je Van der Poel eraf rijdt in de Ronde. Mathieu blijft doen wat hij vorig jaar deed: in de allergrootste koersen er staan en moeilijk te kloppen zijn.”

“Als je structureel beter wil gaan klimmen, moet je iets opgeven. Alleen had ik nooit gedacht dat hij dat zou doen voordat hij Vlaanderen en Roubaix had gewonnen”, sluit Zonneveld af. “Hij gaat zo van het pad dat hij de afgelopen jaren heeft ingezet.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws