‘Wout van Aert krijgt eindelijk verklaring voor ‘egoïsme’ van Jonas Vingegaard’ Wielrennen
Wielrennen

‘Wout van Aert krijgt eindelijk verklaring voor ‘egoïsme’ van Jonas Vingegaard’

‘Wout van Aert krijgt eindelijk verklaring voor ‘egoïsme’ van Jonas Vingegaard’

Jonas Vingegaard heeft er weer een bereseizoen opzitten. Toch kwam hij ook een aantal keren in opspraak.

Herinner je je de tweede rit van de Tour de France nog? Die werd gewonnen door de Fransman Victory Lafay, die in het slot van de etappe wegreed uit een kopgroep met onder meer Vingegaard en Van Aert.

Van Aert werd tweede, maar na de rit was er vooral veel te doen rond de toekomstige eindwinnaar. Vingegaard vertikte het om het gat met Lafay dicht te rijden, om zeker geen onnodige krachten te verspillen met het oog op het hooggebergte.

In de Ronde van Spanje kwam hij woensdag in de rit naar de l'Angliru- samen met Primoz Roglic - weer in opspraak. Hij koos ervoor om de Sloveen zijn wiel te volgen wanneer Kuss moest lossen en achteraf te verklaren dat hij hoopt dat de Amerikaan de Vuelta nog wint.

Improvisatie

De Deen wordt door velen bestempeld als 'egoïstisch', maar daarwieleranalist Benji Naesen niet het geval. De Deen is volgens Naesen namelijk eerder kwetsbaar wanneer het op improviseren in onverwachte racesituaties aankomt.

Daarnaast vermeldt hij ook dat hij dan weer bijzonder goed is in het volgen van een plan dat voor de koers wordt opgesteld: “Ik ben het er dus niet mee eens dat Jonas Vingegaard egoïstisch is.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws