Wout van Aert onthult wat hij écht lastig vindt: “Dat gebeurt echt!" Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert onthult wat hij écht lastig vindt: “Dat gebeurt echt!"

Wout van Aert onthult wat hij écht lastig vindt: “Dat gebeurt echt!"

Wout van Aert is zonder twijfel één van de allerpopulairste renners uit het peloton. Dat heeft zijn voor-, maar ook zijn nadelen.

Bij de podcast De Rode Lantaarn had de Jumbo-Visma kopman het over alle aandacht die hij krijgt: “Als ik in een café kom en ik moet tien keer op de foto, dan voel ik me niet beter dan iemand anders die in datzelfde café een koffie heeft gedronken. Daar wordt ik niet echt gek van.”

“Maar ik heb dat wel wat moeten leren”, geeft hij toe. “In 2014 deed ik voor het eerst mee bij de profs, ik werd de uitdager van Sven Nys en won meteen veel. Alles ging snel. Toen had ik een tijdje iets van: ‘Ik kan goed fietsen en ik cross graag, maar voor al deze aandacht heb ik toch niet gekozen’. Dat vond ik wel lastig.”

“Maar daar leer je ook mee omgaan, het was een goede leerschool om via de grote poort binnen te komen”, verklaart hij. Toch zijn er nog steeds momenten waarop hij het moeilijk heeft: “Als mensen beleefd zijn dan ben ik dat ook, maar als mensen onbeleefd zijn dan ben ik ook iets onbeleefder.”

Plaspauze

“Vooral als er op de fiets iemand in mijn wiel zit vind ik dat wel lastig… Dan stop ik soms om te pissen, maar als die dan mee stopt om te pissen dan wordt het héél lastig. En dat gebeurt ook echt wel eens. Dan bliksem ik ze dood met mijn blik!” En dat kan hij volgens de podcasthost wel!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws