Wout van Aert schrikt op: Bondscoach Nederland doet opvallend voorstel aan Mathieu van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert schrikt op: Bondscoach Nederland doet opvallend voorstel aan Mathieu van der Poel

Wout van Aert schrikt op: Bondscoach Nederland doet opvallend voorstel aan Mathieu van der Poel

Wout van Aert is zich momenteel in de Ronde van Groot-Brittannië aan het voorbereiden op het EK. Een week voor dat kampioenschap staat de Super 8 Classic op het programma.

Daar zal Wout het voor een laatste keer dit seizoen - op de weg, welteverstaan - opnemen tegen Mathieu van der Poel. Of toch niet? De bondscoach van Nederland wil de wereldkampioen namelijk graag meenemen naar Drenthe om ook de Europese kampioenentrui te veroveren.

Bij Wielerflits liet Koos Moerenhout - de bondscoach van Nederland - weten dat hij Van der Poel nog een berichtje heeft gestuurd om voor te stellen om toch mee te gaan naar het EK: “Natuurlijk! Ik heb met hem meerdere malen over dit EK gesproken… Ook ná het WK heb ik nog een keer bij hem gepolst.”

“Op een gegeven moment ga je toch je longlist weer afvinken en dan begin je met renners die je als kopman ziet, zodat je de ploeg daar omheen kan bouwen.” Zoals Van der Poel: “Maar het EK past simpelweg niet in Mathieu zijn programma.” Van Aert moet de wereldkampioen dus níet vrezen in Drenthe.

Populair

Laatste nieuws