Wout van Aert verrast over ambities in de Giro: “Dát wil ik niet!” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert verrast over ambities in de Giro: “Dát wil ik niet!”

Wout van Aert verrast over ambities in de Giro: “Dát wil ik niet!”

Het is officieel nog geen zekerheid, maar het is echt wel de bedoeling dat Wout van Aert komend seizoen aan de start staat van de Giro.

Dat liet hij zelf ook weten bij de podcast De Rode Lantaarn: “Ja… Ik mag het volgens mij nog niet officieel bevestigen, maar ja... ” Maar wat is zijn ambitie in de Ronde van Italië? Iedereen lijkt ervan uit te gaan dat hij zich wil mengen in de strijd om de eindzege: “Ik zou liefst voor etappes gaan.”

“Ik zie niet altijd limieten, maar ik moet de dingen ook realistisch bekijken. Een klassement rijden valt gewoon niet te combineren met andere dingen die ik wil. Als ik er veel dingen voor opoffer kan ik misschien wel een aardige uitslag rijden, maar dat wil ik niet!”, windt de Jumbo-Visma kopman er geen doekjes om.

“Ik zou het niet leuk vinden om te zeggen dat ik vijfde ben geworden in de Giro, maar me voor de rest van het jaar verveeld heb door honderd hoogtestages, nog kilo’s af te moeten vallen”, verklaart hij zijn keuze. “En ik heb het explosieve ook nodig voor de klassiekers, het is zo anders dan drie weken geen slecht moment kennen… ”

Jammerlijk

“Moest ik klassementsambities hebben denk ik niet dat het om te winnen zou zijn en dat zou ik dan weer een jammerlijke opoffering vinden. Maar ik ga zeker voor de roze trui in de eerste rit”, bevestigt hij nog maar eens zijn deelname. “Ik acht veel mogelijk, maar je moet realistisch blijven! Ik wil vooral winnen!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws