Wout van Aert wil iets kwijt over zijn vrouw Sarah De Bie: “Gelukkig hoeft zij dit niet mee te maken” Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert wil iets kwijt over zijn vrouw Sarah De Bie: “Gelukkig hoeft zij dit niet mee te maken”

Wout van Aert wil iets kwijt over zijn vrouw Sarah De Bie: “Gelukkig hoeft zij dit niet mee te maken”

Dat sporters op hun voeding moeten letten, dat mag duidelijk zijn. Sommigen gaan daar extreem ver in, anderen, zoals Wout van Aert, moeten niet te dramatisch gaan ingrijpen in hun dieet. Pas twee dagen voor voor een belangrijke wedstrijd duiken er veranderingen op in zijn eetpatroon.

“Dan beginnen we te carbo­loaden: eiwitten en vetten drastisch verlagen en bijna enkel koolhydraten eten”, zegt Wout in Het Nieuwsblad. “'s Ochtends rijstpap, 's middags rijst en 's avonds rijst, zodat je genoeg reserves hebt om een klassieker van zeven uur vol te houden. Dan wordt het menu vrij saai.”

Gelukkig voor Sarah moet zij niet meestappen in dit dieet. “Meestal zit ik voor een wegwedstrijd met de ploeg op hotel, dus hoeft Sarah die saaie menu's niet mee te maken”, zegt Wout. “Maar tijdens de drukke kerstperiode in de cross eet ik wel thuis en worden de pasta en rijst per kilo ingekocht. Dat vliegt erdoor. Gelukkig is Sarah dat gewend.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws