Zwaar balen voor Mathieu van der Poel: “Helaas” Wielrennen
Wielrennen

Zwaar balen voor Mathieu van der Poel: “Helaas”

Zwaar balen voor Mathieu van der Poel: “Helaas”

Er was de voorbije maanden veel te doen over de sportieve zomer van Mathieu van der Poel. Hij liet al verstaan dat zijn prioriteit bij de Olympische Spelen in Tokio liggen. De sponsors van zijn ploeg, Alpecin-Fenix, willen hem aan de start van de Ronde van Frankrijk zien. De Nederlandse wielerkampioen zal nu beiden combineren.

"Het is de eerste keer dat mijn ploeg de Tour rijdt en het is logisch dat de sponsors willen dat ik daarbij ben”, zegt Mathieu in Het Laatste Nieuws. “Ik snap het belang daarvan en zelf wil ik dat ook graag. Ik zie het probleem niet.” Bondscoach Gerben de Knegt liet zich eerder al ontvallen dat Mathieu de Tour beter zou overslaan, om zo een betere voorbereiding op de Spelen te hebben.

"Ik vind het wel logisch dat Gerben de Knegt dat zegt”, aldus MvdP. “Het zou hoe dan ook de betere aanpak zijn. Maar ik heb het hier niet voor het kiezen. Corona heeft roet in het eten gegooid. Ik zal in de Tour wel de Spelen in mijn achterhoofd houden.”

"Er is nog niet beslist of ik vroeger uit de Tour stap"

Het zal in Tokio in ieder geval aanpassen worden aan het hete en vochtige klimaat. ”Ik heb alleen last van de eerste warme dagen”, laat Mathieu weten. “Ik moet gewoon even aanpassen en daarna kan ik weer tegen de hitte. Dat baart me geen zorgen. Er is echt nog niet beslist of ik vroeger uit de Tour stap en misschien de laatste week oversla. We zullen dat dag na dag bekijken. Ik denk dat ik hoe dan ook met een goede vorm uit de Tour naar Tokio kan.”

Natuurlijk zal zijn eerste Ronde van Frankrijk ook bijzonder zijn. Zijn grootvader, wijlen Raymond Poulidor, behaalde daar immers enkele mooie successen. Hij zou alvast fier geweest zijn, mocht hij Mathieu zien rijden in de Ronde. Jammer genoeg overleed de legendarische renner in 2019.

”Het zou heel speciaal geweest zijn mocht hij nog in leven zijn. Dat is helaas niet zo”, zegt Mathieu. “Ik heb weinig mee gekregen van zijn carrière. Ik zie wat beelden af en toe, maar ik pik daar niks van op. Ik ben wel trots op wat hij heeft gepresteerd.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws