Het is nog lang niet voorbij: Tot dan (!) blijft het warm, droog en zonnig Binnenland
Binnenland

Het is nog lang niet voorbij: Tot dan (!) blijft het warm, droog en zonnig

Het is nog lang niet voorbij: Tot dan (!) blijft het warm, droog en zonnig

Wie nog even wil genieten van het mooie weer, hoeft zich geen zorgen te maken. De langetermijnvoorspellingen voorzien nog veel warm weer.

Philippe Mievis, de langetermijnvoorspeller van Meteo België, laat aan Sudpresse weten dat het nog zomerweer wordt tot zeker half september. Het KMI beperkt zich tot voorspellingen over twee weken. Het zou in de komende weken warm en droog blijven.

"De zomer van 2022 is op weg om een van de zonnigste te worden die ons land ooit gekend heeft. Dat heeft te maken met de invloed van hogedrukgebieden die ook in augustus ons weerbeeld blijven bepalen", zegt Mievis.

"Ook in de tweede decade — tien dagen — van augustus krijgen we zonnig weer en weinig neerslag. Alleen in de laatste tien dagen lijkt de lucht instabieler te worden en is er kans op buien en mogelijk onweders", citeert HLN Mievis.

September

Het stopt niet in augustus. "Het weer in september zou dan moeten verdergaan op een zomers ritme: warm, droog en zonnig in het eerste deel van de maand", luidt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws