Moeten we opnieuw vrezen voor torenhoge gasprijzen? "Dan kan het moeilijk worden, ja" Binnenland
Binnenland

Moeten we opnieuw vrezen voor torenhoge gasprijzen? "Dan kan het moeilijk worden, ja"

Moeten we opnieuw vrezen voor torenhoge gasprijzen? "Dan kan het moeilijk worden, ja"

De Europese gasprijs schiet momenteel alle kanten uit. Maandag steeg de prijs met meer dan 20 procent en dinsdag daalde die dan weer fel.

De afgelopen weken was het vrij rustig op de markt, maar nu schommelen de prijzen weer hard. "We moeten ons daar niet al te veel zorgen om maken. We zien dat de Aziatische markt weer aan het aantrekken is en zij bieden nu gewoon meer voor lng-gas. De boten gaan momenteel dus liever naar daar”, zegt energie-ondernemer en oprichter van ­Essent, André Jurre, in Het Nieuwsblad.

Voorlopig hoeven we niet te vrezen dat we terug naar tarieven gaan zoals vorige winter. Toch zijn we volgens Jurre nog niet uit de gevarenzone. “We hebben niet voldoende opslagcapaciteit, de situatie in Oekraïne zal nog niet meteen opgelost geraken. Als we een zeer strenge winter krijgen, kan het best moeilijk worden”, waarschuwt hij.

Factuur

De huidige sprongen op de markt zal je niet voelen op je factuur. "De kans dat je dit zal voelen aan je energierekening, is eerder klein. De gasprijs blijft redelijk laag en mensen verbruiken op dit moment niet al te veel", benadrukt Jurre.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws