Opgelet voor reizigers van Brussels Airlines: "Mogelijk staking tijdens kerstvakantie" Binnenland
Binnenland

Opgelet voor reizigers van Brussels Airlines: "Mogelijk staking tijdens kerstvakantie"

Opgelet voor reizigers van Brussels Airlines: "Mogelijk staking tijdens kerstvakantie"

Er is opnieuw sociale onrust bij Brussels Airlines. Zo loopt er bij het cabinepersoneel een stakingsaanzegging van onbepaalde duur. Dat melden de vakbonden CNE en ACV Puls.

“De stakingsaanzegging werd donderdag ingediend en loopt vanaf 23 november”, aldus CNE-secretaris Didier Lebbe. “De stakingsaanzegging komt voort uit een diepgeworteld ongenoegen binnen het personeelsbestand, waarbij het sociaal overleg al geruime tijd stroef verloopt”, zegt vakbond ACV Puls.

"Er wordt door de directie van de luchtvaartmaatschappij niet geluisterd naar het personeel", verduidelijkt Jolinde Defieuw van ACV Puls bij HLN.be. “De werkdruk en het gebrek aan rust blijven, terwijl klachten worden geminimaliseerd.”

Kerstvakantie

Daarom wil het cabinepersoneel nu een krachtig statement maken. “Het is genoeg geweest”, klinkt het. En helaas zou de timing ook erg nefast zijn voor de reizigers. “Staken tijdens kerst is een optie. Dat is niet leuk voor de reiziger. Maar dat is niet de schuld van de werknemers, wel van de werkgever. Helaas is staken soms de enige optie”, aldus Defieuw.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws