An Lemmens dient criticaster van antwoord: “Hoop dat dit de rest van je leven duurt” Buitenland
Buitenland

An Lemmens dient criticaster van antwoord: “Hoop dat dit de rest van je leven duurt”

An Lemmens dient criticaster van antwoord: “Hoop dat dit de rest van je leven duurt”

An Lemmens stak op Instagram elke opvoeder een hart onder de riem. “Elke leerkracht, juf, meester, kinderverzorger, opvoeder, prof, begeleider of vertrouwenspersoon die met veel liefde, geduld en begrip onze kinderen mee begeleidt richting volwassenheid, verdient een klik”, klonk het.

Niet iedereen deelt blijkbaar het standpunt van de VTM-presentatrice, die pleit voor een maatschappij waarin iederéén gerespecteerd wordt. “Als je weet dat mijn zoon schrik heeft om volgende vraag te stellen op school, dan mag je er vanuit gaan dat er iets grondig mis is in onze maatschappij", reageerde iemand. "De vraag was: vraag aan uw meester waarom de 'oorlogs'vluchtelingen tot bij ons (of Europa) moeten 'vluchten' en waarom niet naar een buurland met dezelfde principes en waarden?"

"Leer hen aanvaarden, kom hen tegemoet en smijt uw eigen principes overboord. Aka: lang leve zwarte piet."

"Sidder en beef voor alles wat niet onder je kerktoren leeft"

“Ah ja? Op het einde van de achttiende eeuw, toen België deel uitmaakte van het rijk van de Habsburgers, vond er een ware volksverhuizing plaats van arme Belgen naar Hongarije en Turkije”, diende An haar Instagramvolger van antwoord. “In de 19e eeuw trokken armen naar Canada. Economische vluchtelingen trokken ook naar Rusland."

"Tijdens de eerste wereldoorlog vluchtte één miljoen driehonderdduizend mensen of meer dan twintig percent van de bevolking uit ons land", vervolgde ze. "En wat met de collaborateurs die na de oorlog massaal naar Zuid-Amerika trokken?"

“Blijf maar mooi binnen je landsgrenzen, sluit en barricadeer de poorten, ga nooit meer op vakantie, eet enkel wat je in je eigen tuin kweekt en sidder en beef voor alles wat niet onder je kerktoren leeft. En hoop dat dit de rest van je leven mag blijven duren, en jij of je kinderen nooit voor je leven moeten vluchten.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws