Annemie, de weduwe van Johny Voners: “Hij had het hier erg moeiljk mee op zijn sterfdag” Buitenland
Buitenland

Annemie, de weduwe van Johny Voners: “Hij had het hier erg moeiljk mee op zijn sterfdag”

Annemie, de weduwe van Johny Voners: “Hij had het hier erg moeiljk mee op zijn sterfdag”

Johny Voners overleed vorig jaar op 17 maart aan de gevolgen van kanker. Vlaanderen rouwde massaal om de acteur die ons zoveel mooie momenten had bezorgd, onder meer als Xavier Waterslaeghers in ‘FC De Kampioenen’. Zijn weduwe Annemie was te gast bij Radio 2 en vertelde over de lijdensweg van haar man.

“Op het laatste moment was de pijn niet te dragen”, herinnert Annemie zich. “De vermoeidheid, de pijn, de angst, dat wilde hij niet meer. De dag van zijn euthanasie hebben wij 's namiddags nog gebabbeld. Hij vond het heel erg om mij achter te laten. Hij zei toen: 'Ik heb je leren kennen toen ik 57 was, jouw leeftijd nu en ik moet je nu achterlaten.' Hij had het daar moeilijk mee."

"Hij was gewoon een warm mens"

Johny was eigenlijk anders dan de meeste mensen denken. "Hij was stil. Hij had iets jongensachtig. Hij kon soms kinderlijk blij zijn. Speels. Maar altijd met een vleugje melancholie. Voor sommige mensen leek hij misschien oppervlakkig, maar dat was hij niet.”

“Hij was geen prater, dat klopt, maar met de juiste mensen kon hij wel honderduit praten en kon hij zijn ei kwijt", laat Annemie nog weten. "Hij was gewoon een warm mens", besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws