Belg neergeschoten op luchthaven Kaboel Buitenland
Buitenland

Belg neergeschoten op luchthaven Kaboel

Belg neergeschoten op luchthaven Kaboel

Jahanshir Hotak, een belg uit Antwerpen, is vrijdag neergeschoten aan de noordelijke toegangspoort van de luchthaven van Kaboel. Dat zegt zijn broer in De Morgen. Het FOD Buitenlandse Zaken kon dit nog niet bevestigen.

“Mijn neef is zonder enige waarschuwing vooraf neergeschoten door een Engelssprekende militair”, zegt ook de oom van de man in het Nieuwsblad.

Toen een Belgische soldaat vroeg of er belgen aanwezig waren in de mensenmassa voor de luchthavenpoort van Kaboel, mocht Hotak naar de poort komen. Toen zou een Amerikaanse soldaat op hem geschoten hebben. Hotak zou dan gevlucht zijn naar een ziekenhuis.

De Morgen kreeg beelden in hun bezit van een bloedende Hotak in het ziekenhuis. Hij zou volgens de dokters in het filmpje, geraakt zijn door een plastieken of rubberen kogel. Hotak heeft een gat in zijn kin en zijn kaak is gebroken.

Het FOD Buitenlandse Zaken zegt dat de zaak nog onderzocht wordt en kan geen enkel detail of het incident zelf bevestigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws