Ernstige aandoening vastgesteld bij zoon Birgit Van Mol: “Dit hadden we nooit zien aankomen” Buitenland
Buitenland

Ernstige aandoening vastgesteld bij zoon Birgit Van Mol: “Dit hadden we nooit zien aankomen”

Ernstige aandoening vastgesteld bij zoon Birgit Van Mol: “Dit hadden we nooit zien aankomen”

Toen Otis, de zoon van Birgit Van Mol, tien jaar geleden wou gaan voetballen, moest hij van de plaatselijke voetbalclub eerst een medische screening laten doen bij de huisarts. De cardiogram die daarop volgde, baarde de arts zorgen.

"Toen hij ‘s anderdaags langs kwam om de resultaten te bespreken, had hij slecht nieuws”, zegt Birgit in een openhartig gesprek met Story. “Maar om echt zeker te zijn, werd Otis enkele dagen gemonitord.”

“Toen werd duidelijk dat hij een ernstige vorm van Wolff-Parkinson-White bleek te hebben, een aangeboren hartafwijking”, vertelt het ‘VTM NIEUWS’-anker. “We hadden dit niet zien aankomen, omdat we vooraf nooit iets gemerkt hadden.”

“Otis moest zo snel mogelijk geopereerd worden”, laat Birgit nog weten. “Een ablatie, waarbij de chirurg bepaalde elektrische prikkels blokkeert die het hartritme verstoren. Maar het duurde wel twee maanden voor de operatie kon plaatsvinden. Dat was niet de makkelijkste periode”, klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws