Herman Brusselmans komt tot bijzondere conclusie over zijn relatie met Lena: “Ik schaam mij hier niet voor, nee” Buitenland
Buitenland

Herman Brusselmans komt tot bijzondere conclusie over zijn relatie met Lena: “Ik schaam mij hier niet voor, nee”

Herman Brusselmans komt tot bijzondere conclusie over zijn relatie met Lena: “Ik schaam mij hier niet voor, nee”

Al 30 jaar lang brengt Herman Brusselmans gemiddeld twee boeken per jaar uit. In bijna elk (semi-)autobiografisch boek komen er enkele thema’s terug, waarvan zijn jeugd in het Oost-Vlaamse Hamme er één van is. Al jaren heeft hij de intentie om over deze periode een boek te schrijven, en daar zit zijn relatie met de veel jongere Lena voor iets tussen.

“Daarom wil ik dus dat boek schrijven: omdat ik hoe langer hoe meer besef dat die kindertijd heeft bepaald wie ik ben. Meer dan ik vroeger dacht”, zegt Herman in Het Laatste Nieuws. “Sinds ik met Lena samen ben, valt het mij nog meer op. Iedereen heeft het maar over het leeftijdsverschil tussen ons (Herman is 63, Lena is 28, nvdr.), maar het cultuurverschil is misschien nog groter.”

Boerke uit Hamme

“Zij komt uit hartje Amsterdam, haar ouders zijn grafische ontwerpers, ze ging naar de beste scholen…”, laat de schrijver weten. “Ik ben altijd een ‘boerke’ uit Hamme gebleven. Maar ik schaam mij daar niet voor.”

De term ‘een boerke uit Hamme’ weet hij vakkundig te omschrijven: “Niet te veel zever verkopen en niet te flauw doen”, klinkt het. “Daar komt het op neer. Al die ‘woke bullshit’ is niet aan mij besteed”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws