Kijkers van Château Meiland bedrogen: "Dit klopt, ja"

chateaumeilandSBS 1
Ook in Vlaanderen kijken heel wat mensen graag naar 'Château Meiland'. Nu blijkt dat in dat programma lang niet alles spontaan verloopt.
'Château Meiland' volgt de avonturen van de familie Meiland. Er werden in Nederland al zes seizoenen uitgezonden. Steeds meer kijkers beginnen zich af te vragen hoe spontaan al de grappen in het programma ontstaan. Het antwoord daarop is best wel ontnuchterend.

Achtervolging Erica

De achtervolging van Erica met haar destijds vermeende liefde Sander van Betten bleek immers in scène te zijn gezet. Dat onthult de privédetective zelf aan Veronica Superguide. "Voor die zogenaamde achtervolging van Erica door Martien wist ik al dat we zouden worden gefilmd", legt hij uit. "Dat had Erica aan me gevraagd."
"Erica liet bewust haar telefoon op de keukentafel liggen zodat Martien en Maxime de locatie van onze afspraak konden achterhalen. Dat hoorde bij de verhaallijn. We hebben bij dat bos ook nog een kwartier op ze staan wachten", zo luidt het.

Bevestiging

De relatie tussen Sander en Erica is niet goed meer. Toch is hij niet met modder aan het gooien. De versie van Sander wordt immers bevestigd door regisseur Timon Moll. "Die scène hebben we van tevoren bedacht. Omdat Erica geheimzinnig over haar contact met hem deed", legt hij uit tegen Veronica Superguide.
"Ik zei tegen Erica: Je doet zo geheimzinnig. Is het niet logisch dat de rest van de familie denkt: we moeten haar achtervolgen en deze man vanaf een afstand beoordelen? Erica zei toen: Ja, leuk. Zo ontstaat een scène."