Nieuw onderzoek zorgt voor onrust: “Covid-19 is aan het muteren, mensen raken sneller besmet” Buitenland
Buitenland

Nieuw onderzoek zorgt voor onrust: “Covid-19 is aan het muteren, mensen raken sneller besmet”

Nieuw onderzoek zorgt voor onrust: “Covid-19 is aan het muteren, mensen raken sneller besmet”

De Britse overheid heeft vandaag een artikel van SAGE (Scientific Advisory Group for Emergencies) vrijgegeven. Dat meldt The Sun. SAGE is een adviesorgaan van de Britse regering dat de centrale overheid adviseert in noodsituaties. Een van de meest verrassende inzichten is dat het coronavirus muteert en mogelijk besmettelijker wordt.

Onderzoekers van NERVTAG (New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group), dat samenwerkt met SAGE, waarschuwen dat de mutaties de 'transmissie' of het vermogen tot verspreiding van Covid-19 zouden kunnen vergroten. De wetenschappers zeggen dat de risico’s van de veranderingen niet goed in te schatten zijn.

In de paper staat te lezen: "In het Verenigd Koninkrijk monitoren onderzoekers momenteel of er mutaties optreden, maar ze controleren niet systematisch of deze mutaties 'ertoe doen'. Dit is een belangrijke lacune in onze kennis."

Wreder

Topepidemioloog Arnaud Fontanet, die de Franse regering adviseert, waarschuwde al dat de tweede golf wreder is dan de eerste. Hij vertelde aan BFM TV: "Het virus circuleert sneller dan in het voorjaar. Toen was er plots één koude week en alle indicatoren in Europa gingen weer de verkeerde kant op."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws