‘Nieuwe, vervelende bijwerking van boosterprik ontdekt’

coronavaccinPHOTONEWS 1 2
Amerikaanse artsen hebben een nieuwe bijwerking van de corona-boosterprikken vastgesteld. Dat meldt The Huffington Post. Dat men zich goed ziek kan voelen na het vaccin, dat was eerder al geweten, maar daar komt volgens de Britse wetenschappers nu ook een andere bijwerking bij.
Uit anekdotische rapporten blijkt dat uitdroging of extra dorst krijgen geen uitzondering is. Dokter LaTasha Perkins, een huisarts in Washington, vertelde Huffington Post: “Mensen hebben verschillende symptomen wanneer ze hun vaccinaties krijgen, maar ik heb gehoord dat mensen zich zeer dorstig voelen.”
Er zijn een aantal theorieën over waarom deze "bijwerking" - die niet is bevestigd of bestudeerd in klinische onderzoeken - kan optreden. Natasha Bhuyan, een arts bij de eerstelijnsgezondheidszorg in de VS, zei: "Als iemand nerveus is over het vaccin, kan dat een droge mond veroorzaken, omdat angst verband houdt met een droge mond.”

Uitdroging

Het kan ook komen doordat koorts een vaak voorkomende bijwerking is van de vaccins. Wanneer iemands temperatuur omhoog schiet, kan dit leiden tot uitdroging. Dr. Vivek Cherian verklaart: "Een vrij vaak voorkomende bijwerking na vaccinatie is het ontwikkelen van koorts, wat kan leiden tot vochtverlies en uitdroging door zweten.”
Experts zeggen dat er geen reden is om je zorgen te maken als je wat dorstiger wordt na het krijgen van je vaccin, vooral omdat het net zo goed verholpen kan worden door het drinken van meer water. Dr. Perkins zei: "Sommige mensen hebben geen andere symptomen dan dat hun arm pijn doet. Anderen voelen zich traag of moe, of krijgen koorts.”
Dorst wordt niet erkend als een echte bijwerking van de Covid-prik. Maar aan de andere kant worden mensen over het algemeen aangemoedigd om hun hydratatieniveau rond de tijd van het vaccin op peil te houden. Zonder gehydrateerd te zijn, kunnen de bijwerkingen van de prik, zoals hoofdpijn, wel worden verergerd. Boosters worden gegeven als de belangrijkste verdediging tegen de nieuwe superstam Omikron, die naar verwachting tot op zekere hoogte de immuniteit zal ontwijken.