Schrijver Herman Brusselmans openhartig over zijn relatie met Lena: “Hierdoor kan ik heel kwaad worden” Buitenland
Buitenland

Schrijver Herman Brusselmans openhartig over zijn relatie met Lena: “Hierdoor kan ik heel kwaad worden”

Schrijver Herman Brusselmans openhartig over zijn relatie met Lena: “Hierdoor kan ik heel kwaad worden”

Herman Brusselmans (62) en zijn veel jongere vriendin Lena (28) zijn dolgelukkig met elkaar. Toch wordt de schrijver nog steeds geplaagd door angstaanvallen.

"Ik zie overal gevaar”, aldus Herman. “Lena en ik hebben nu een hondje, Aquí. Ik wandel met hem het blokje om, maar Lena gaat ermee naar het park, en laat hem daar kilometers rennen. Rijdt er onderweg een tram voorbij, dan denk ik: daar zal ons hondje onder lopen. Terwijl Lena denkt: ons hondje is slim genoeg om op het voetpad te blijven."

“Dat is het fundamentele verschil tussen ons”, weet Herman. “Ik ben bang, zij niet. Ik zie het gevaar, Lena de kans. Soms word ik heel kwaad op mezelf door die benepen angst. Ik vecht er al een heel leven tegen. Niet iedere tram rijdt je omver, niet elke bus stort in een ravijn, niet elk vliegtuig valt uit de lucht. Ik wéét dat, maar ik geloof het niet”, besluit de schrijver.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws