‘Thuis’-acteur Christophe Haddad heeft het er heel moeilijk mee: “Ik heb op het punt gestaan om te huilen” Buitenland
Buitenland

‘Thuis’-acteur Christophe Haddad heeft het er heel moeilijk mee: “Ik heb op het punt gestaan om te huilen”

‘Thuis’-acteur Christophe Haddad heeft het er heel moeilijk mee: “Ik heb op het punt gestaan om te huilen”

Christophe Haddad (41), beter bekend als Bob uit de Één-serie ‘Thuis’, is behalve acteur ook ambassadeur van SOS Kinderdorpen.

Christophe zet voor De Warmste Week zijn schouders onder SOS Kinderdorpen. Zij geven kinderen een veilige plek om op te groeien. Daar heeft ieder kind recht op, vindt de ‘Thuis’-acteur. “Ik heb zelf geen kinderen, maar ik heb een groot hart voor hen en wil zoveel mogelijk helpen."

Christophe ging als ambassadeur naar Beiroet. Zijn vader is in de Libanese hoofdstad geboren en dus heeft de acteur veel voeling met de stad; een deel van zijn familie woont er ook nog. Veel kinderen leven er in schrijnende omstandigheden. “Het was een pakkende reis”, aldus Christophe. “Ik ben tot op het bot geraakt."

“We hebben vluchtelingenkampen bezocht. Libanon telt anderhalf miljoen vluchtelingen. Mijn hart brak. Kinderen liepen er alleen op straat, tussen de tanks. Ook buiten die kampen leven sommige families in erbarmelijke omstandigheden. Ik heb vaak op het punt gestaan om te huilen, maar ik kies ervoor om tot actie over te gaan”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws