Vlaams Belang haalt uit naar VRT: "Dit is een mes in de rug van de horeca" Buitenland
Buitenland

Vlaams Belang haalt uit naar VRT: "Dit is een mes in de rug van de horeca"

Vlaams Belang haalt uit naar VRT: "Dit is een mes in de rug van de horeca"

Het Vlaams Belang vindt de verkoop van de Dagelijkse Kost-maaltijdboxen door de openbare omroep een manifeste wetsovertreding en een vorm van oneerlijke concurrentie. "De VRT steekt nu gefinancierd met belastinggeld een dolk in de rug van onze horecaondernemers die via afhaalmaaltijden het hoofd boven water proberen te houden en het faillissement proberen af te wenden”, aldus Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans (Vlaams Belang) die er een actuele vraag over stelde in de plenaire vergadering.

Vorige week maakte de VRT bekend dat ze het succes van ‘Dagelijkse kost’ verder wil vermarkten door maaltijdboxen aan te bieden. Deze boxen zullen samen met Jeroen Meus worden samengesteld en te koop worden aangeboden via Foodmaker. Toen Klaas Slootmans Mediaminister Benajmin Dalle (CD&V) vroeg of hij vindt dat het aanbieden en het verkopen van maaltijdboxen een opdracht is van de VRT en dus geen schending is van het Mediadecreet – meer bepaald artikel 8 – in het kader van de concurrentieverstoring, bleef het verdacht stil.

Strips van FC De Kampioenen

Het Vlaams Belang is het ermee eens dat de VRT aan gemengde financiering mag doen zoals bij de verkoop van strips van FC De Kampioenen, omdat dat nog in lijn ligt met de opdracht van de omroep. “Maar bij het verkopen van maaltijdboxen voelt iedereen toch aan dat dat niet langer een taak is van een openbare omroep”, aldus Slootmans. “Daarnaast is het een vorm van oneerlijke concurrentie, waardoor er marktaandeel van onze noodlijdende horecasector zal afgepakt worden. Als ik de minister vroeg of hij stappen zal ondernemen om dit project naar de prullenmand te verwijzen, kregen we helaas geen antwoord.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws