Wesley Sonck haalt zwaar uit: “Ik vind het zo hypocriet dat dit nu gebeurt” Buitenland
Buitenland

Wesley Sonck haalt zwaar uit: “Ik vind het zo hypocriet dat dit nu gebeurt”

Wesley Sonck haalt zwaar uit: “Ik vind het zo hypocriet dat dit nu gebeurt”

Over het WK in Qatar is de laatste tijd heel wat gezegd en geschreven. Duizenden gastarbeiders zijn daar sinds de toewijzing van het WK in 2010 gestorven in mensonterende omstandigheden. In een dubbelinterview met Humo vraagt Pedro Elias aan Wesley Sonck waarom er niet elke week over dit topic gedebatteerd wordt in ‘Extra Time’.

“Ik ken dat dossier helemaal niet”, zegt Wesley. “En ik zit daar om over mijn passie - het spelletje - te praten, niet om me uit te spreken over de wereld. Ik vind het ook hypocriet dat dat nu plots het grote issue is, terwijl de wereld barst van uitbuiting. Waarom moeten wij als voetbalanalisten daar nu plots iets tegen ondernemen?”

Voetbal mag dan wel een wereld op zich zijn - één waarin erg veel geld rondgaat -, de sport op zich blijft Wesley prachtig vinden. “En dat is het enige dat me echt interesseert: het spelletje. Nu nog altijd vind ik niets leuker dan in het weekend met mijn zoon te gaan sjotten in het park. Dat is wat ik altijd zal blijven: een voetballer”, besluit hij.

De Container Cup

Na het grote succes vorig jaar trekken Pedro Elias en Wesley Sonck overigens vanaf 4 april ‘De Container Cup’ opnieuw op gang. Het commentaarduo ontvangt dit seizoen 30 topatleten en 8 bekende Vlamingen in hun container. Ze drijven hen tot het uiterste tijdens de unieke zevenkamp en zorgen voor de nodige omkadering.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws