Marco Borsato wordt vervolgd voor seksueel misbruik van 15-jarig meisje

marcoborsatoSBS
De Nederlandse zanger Marco Borsato wordt vervolgd voor het seksueel misbruiken van een destijds minderjarig meisje. Dat maakte het Openbaar Minsterie (OM) in Nederland deze ochtend bekend.
Marco Borsato wordt volgens het OM ontucht met een minderjarige ten laste gelegd. De jonge vrouw die de zanger beschuldigt, deed in december 2021 aangifte van de handtastelijkheden. Borsato zou een huisvriend van de ouders geweest van het meisje.
Zodra de vader van het meisje stierf, zou Borsato zich als een soort pleegvader hebben voorgedaan. Maar als hij alleen was met het meisje, zou hij regelmatig handtastelijk geweest zijn, klinkt het in de beschuldiging. Hij zou verschillende keren aan haar borsten en billen gezeten hebben en met zijn handen onder haar rokje gezeten hebben en tussen haar benen gestreeld hebben. Het misbruik zou plaatsgevonden hebben tussen 2014 en 2019.

Amper 15 jaar

In 2019 ontdekte haar moeder het dagboek van haar dochter. Daarin had het meisje het seksueel misbruik uitvoerig beschreven. De handtastelijkheden zouden begonnen zijn toen het meisje amper 15 jaar was.