-->

Prins Laurent schrijft brief naar premier Michel: "Help me 50 miljoen euro te bezorgen"

Prins Laurent schrijft brief naar premier Michel:
Woensdag 30 Januari 2019 - 18:27   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Prins Laurent heeft een brief aan premier Charles Michel geschreven. In die brief vraagt Laurent om hem te helpen bij het recupereren van vijftig miljoen euro die Libië aan de vzw van de prins moet betalen. Dat meldt Le Vif/L'Express.

Libië zegde tien jaar geleden een contract voor herbebossing met de vzw eenzijdig op. Daarvoor moesten ze van het Brusselse hof van beroep 38,5 miljoen euro exclusief interesten betalen. Dat gebeurde nog steeds niet waardoor het land prins Laurent 50 miljoen euro verschuldigd is.

Prins Laurent richt zich in een drie pagina tellende brief tot "meneer de eerste minister". “Het is op een uitzonderlijke manier dat ik me rechtstreeks tot u wend, maar het zijn dan ook uitzonderlijke omstandigheden die me hiertoe dwingen”, zo schrijft prins Laurent

De prins voelt zich gediscrimineerd en hekelt de houding van de regering. “Ik heb geen zin meer om lijdzaam toe te kijken en stil te hopen op een juridische oplossing die u maar lijkt niet te willen uitvoeren, ondanks de talrijke discrete pogingen van mijn advocaten de jongste jaren”.

Normaal beroepsleven

De Libische staat weigert te betalen en Laurent kan niet rekenen op de steun van de staat. Het geduld van de prins is nu op. “Mij is verboden, zelfs nog voordat ik een dotatie kreeg, om een normaal beroepsleven te hebben. Ik ben er dus toe gebonden om mijn activiteiten te ontplooien via verschillende instellingen en verenigingen zonder winstoogmerk. Ook al zijn die activiteiten niet betaald, toch zijn ze voor mij en mijn gezin heel belangrijk. En bovenal dragen ze in grote mate bij tot het algemeen belang”, zo schrijft hij. 

TAGS  I  Prins Laurent  I  n365