Zondag 3 Februari 2019 - 16:30   I   door Timothy Collard

Club Brugge en Gent in evenwicht na pittige 'Veldslag om Vlaanderen'

Club Brugge en Gent in evenwicht na pittige 'Veldslag om Vlaanderen'

Club Brugge en AA Gent hebben elkaar zondagnamiddag in evenwicht gehouden tijdens een pittige Slag om Vlaanderen. Gent klom op voorsprong, maar na de pauze knokte Club zich opnieuw in de match. Beide ploegen eindigden met tien spelers en scheids Bram Van Driessche en de VAR eisten ook een hoofdrol op.

Tijdens de eerste helft ging het goed op en af en kregen beide ploegen nogal wat kansen. Na een goed kwartier spelen was het evenwel Gent dat op voorsprong klom. Na een goede actie en dito voorzet van Sorloth kon David de bal van dichtbij tegen de netten koppen: 0-1.

Rood voor Esiti, 1-1 en rood voor Dennis

In de eerste helft probeerde Club wat terug te doen, maar dat was niet vanzelfsprekend. Gent verdedigde zijn voorsprong met hand en tand. Pas twintig minuten voor tijd, en na een tweede gele kaart voor Esiti, kwam Club terug in de match. De ingevallen Openda zette de 1-1 op het bord.

Blauw-zwart leek vertrokken om op en over Gent te gaan, maar dan pakte ook Dennis rood. Hij zette een klunzige dribbel in en plantte zijn voet nogal ongelukkig op het been van Souquet. Van Driessche gaf geel, maar de VAR kwam tussen en oordeelde dat rood op zijn plaats was. Streng. Maar ook rechtvaardig.

Géén penalty voor Club

Diezelfde VAR kwam later in de match niet tussen toen Verstraete Vanaken zomaar omver liep in de grote rechthoek. Bij Club Brugge begrepen ze er niets meer van. Ze probeerden alsnog voor de 2-1 te gaan, maar die viel niet meer. 1-1 en daar schieten beide teams weinig mee op.

 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  sport  I  voetbal