Zaterdag 30 November 2019 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Hilde Crevits (CD&V) is furieus: “Hiervoor eis ik meer respect”

Hilde Crevits (CD&V) is furieus: “Hiervoor eis ik meer respect”

Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V) verklaart in een interview in Het Belang van Limburg dat haar partij niet in een regering zal stappen als deze van plan is verwezenlijkingen van de vorige regering teniet te doen.

Crevits zegt in het interview dat de twee grootste partijen aan beide zijden van de taalgrens, PS en N-VA, met elkaar moeten praten. “Anders gaan we sowieso naar een federale regering met een Vlaamse minderheid”, zegt ze.

“We moeten ook alleen maar in een regering stappen als we het relevante verschil kunnen maken”, vindt Crevits. Toch is voorzichtigheid geboden. “Ik zou het anderzijds ook vreselijk vinden als we de klok zouden terugdraaien. Voor ons is het niet mogelijk om mee te werken aan een project dat de hervormingen, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, terugdraait."

Daarnaast eist de Vlaamse viceminister-president meer respect voor CD&V in de ethische discussies in het federale parlement, meer bepaald over de versoepeling van de regels voor abortus en euthanasie.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Hilde Crevits  I  n365  I  CD&V