Maandag 2 December 2019 - 10:00   I   Foto: VRT  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Anuna De Wever haalt keihard uit naar Zuhal Demir: "Ik word er mottig van"

Anuna De Wever haalt keihard uit naar Zuhal Demir:

Anuna De Wever heeft opnieuw zwaar uitgehaald naar de politici. Ze is ook niet opgezet met de kritiek die Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) gaf aan het adres van haar en Greta Thunberg.

«Maar wat mij wel stoort, is dat we er niets voor terugkrijgen van onze politici", zegt Anuna in Het Laatste Nieuws. "Zij moeten komen met voorstellen die niét financieel doorwegen op het individu en dat doen ze niet. Geen enkele partijvoorzitter doet iets met ons Klimaatactieplan dat we met 100 experten hebben opgesteld. Vlaams klimaatminister Zuhal Demir praat alsof we nog nooit zo’n serieus klimaatbeleid hebben gehad, maar ons klimaatbeleid is belachelijk slecht."

"Dààr word ik mottig van", vervolgt De Wever. "Zelfs Europa eist dat Vlaanderen meer verantwoordelijkheid neemt en beter zijn best doet. Dat is waar we met Youth for Climate op de COP voor gaan vechten: dat Europa nog meer druk zet op België, maar vooral op Vlaanderen, om hoger te schakelen voor het klimaat. Ik vind het jammer dat ik Zuhal Demir op de klimaattop niet zelf in de ogen ga kunnen kijken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anuna De Wever  I  Zuhal Demir  I  n365