-->

Eva Daeleman in diepe rouw na verschrikkelijk nieuws

Eva Daeleman in diepe rouw na verschrikkelijk nieuws
Dinsdag 7 Januari 2020 - 09:30   I   Foto: Instagram   I  Bron: Dag Allemaal  I  

In hun podcast praten ex-omroepster en schrijfster Eva Daeleman (29) en haar partner Stijn over een miskraam die ze nog niet zo lang geleden moesten verwerken.

"Wij hebben een miskraam gehad”, begint Eva. “Op het moment dat het gebeurde, voelde ik mij ontzettend eenzaam. Alsof je op een eiland zit. Omdat je denkt dat er weinig mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt."

“Er wordt immers gewoon niet over gepraat, terwijl volgens onze gynaecologe één op vijf zwangerschappen op een miskraam eindigt", aldus Eva. "Toen wij daar met mensen uit onze omgeving over praatten, kwamen er verhalen naar boven waar wij niks van wisten. Ik vond dat eigenlijk wel heftig", bekent ze.

Verdriet

“Hoewel ik veel pijn heb gehad, héél veel pijn, herstel je fysiek wonderlijk snel van zo’n miskraam”, vertelt ze nog. “Het is vooral mentaal dat het littekens nalaat. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat mijn zwangerschap fout kon lopen. Op den duur begon ik te denken: ‘Wat heb ik verkeerd gedaan?’ Ik had goed gerust, alle stress vermeden, geen rauwe groenten gegeten..."

Het koppel kreeg wel veel steun van hun naasten. “Sommige mensen stuurden een bericht: ‘Wij weten niet wat te zeggen, maar wij denken aan jullie.’ Dat is al genoeg”, geeft Eva toe. “Het is tijd om de grote gevoelens - boosheid en verdriet - te normaliseren. Want iedereen heeft verdriet, en het is oké om te huilen."

TAGS  I  Eva Daeleman  I  shownieuws  I  n365  I  miskraam