Gouden Vanaken schiet Club Brugge naar zege in boeiende topper tegen Anderlecht Sport
Sport

Gouden Vanaken schiet Club Brugge naar zege in boeiende topper tegen Anderlecht

Club Brugge is zondagavond opnieuw gaan winnen bij zijn grote rivaal RSC Anderlecht. In het Lotto Park bracht debutant Antoine Colassin paars-wit op voorsprong, maar Hans Vanaken schoot zijn team met twee goals - waaronder één wereldgoal - uiteindelijk naar de drie punten.

In een amusante eerste helft was het Anderlecht dat op voorsprong kwam. Debutant Colassin had na nog geen minuut spelen al het doelhout getroffen, maar na twintig minuten was het wél raak voor de spits. Via het been Mechele verdween het schot van Colassin buiten het bereik van Mignolet tegen de touwen.

Wereldgoal Vanaken

Club leek even van slag en Anderlecht speelde misschien wel zijn beste eerste helft van het seizoen. Toch knokten de bezoekers zich opnieuw in de match. Nadat een vrijschop van Vormer in de muur strandde, pakte Vanaken uit met een wereldgoal. Zijn volley vloog via de paal binnen en zo stond het aan de koffie 1-1.

Na rust was Anderlecht de betere ploeg en had Club Brugge het af en toe moeilijk. Later herstelde Club het evenwicht, maar blauw-zwart - en dan vooral Dennis - morste met de kansen. In de slotfase werden de bezoekers sterker en dat resulteerde in de 1-2. De Ketelaere pikte er Vanaken uit en die duwde de bal binnen.

In de slotfase probeerde Anderlecht nog een punt uit de brand te slepen, maar dat lukte niet. Club Brugge hield stand en mag zijn Gouden Schoen nog maar eens bedanken.