Maandag 27 Januari 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Evi Hanssen maakt zich kwaad: “Weerzinwekkend!”

Evi Hanssen maakt zich kwaad: “Weerzinwekkend!”

In haar nieuwe programma ‘Help! Mijn borsten staan online’ zoomen Evi Hanssen en haar team in op kwalijke fenomenen, zoals catfishing en sexting.

Evi sprak niet alleen met de slachtoffers, maar ook met daders. “Zo sprak ik bijvoorbeeld met een veroordeelde pedofiel”, zegt de presentatrice in Het Laatste Nieuws. “Hij had massa’s kinderporno op zijn pc, maar hij was nooit fysiek over de schreef gegaan. Het was voor hem moeilijk om de volledige verantwoordelijkheid over zijn daden op zich te nemen. Dan krijg ik het moeilijk, ja."

“Daarom vind ik het des te meer wraakroepend dat slachtoffers van zulke - en andere - praktijken nog steeds in het verdomhoekje geduwd worden”, aldus Evi. “Het is weerzinwekkend hoe er in onze maatschappij aan victim blaming wordt gedaan."

Dom en naïef

“Als je naaktfoto online staat of iemand maakte je veel geld afhandig, dan heb je dat zelf gezocht. ‘Dom en naïef’, die stempel krijg je dan. Sorry, dat is niet correct, en ik snap ook niet waarom je een slachtoffer nog dieper in de put wil duwen. Hun vertrouwen is beschaamd, dat kan iedereen overkomen”, besluit ze.

Wat is jouw mening?