Swingend Anderlecht profiteert van 'Eupendeurdag' en maakt zes goals Sport

Swingend Anderlecht profiteert van 'Eupendeurdag' en maakt zes goals

RSC Anderlecht heeft zondagavond een klinkende zege geboekt tegen KAS Eupen. Paars-wit profiteerde van de 'Eupendeurdag' bij de tegenstander en haalde het uiteindelijk met 6-1. Zo blijven Vincent Kompany en co in de running voor het laatste play-off 1-ticket.

Eupen begon best goed aan de partij, maar na een kwartier spelen was het plots wel al over en uit voor de bezoekers. Murillo opende de score voor Anderlecht en slechts luttele minuten later maakte Vlap er vanop de strafschopstip al 2-0 van. Bovendien moest Eupen ook met tien verder. Amat, de veroorzaker van de penalty, kreeg rood.

Nog voor rust had paars-wit zijn schaapjes op het droge. Via Pjaca en Kompany stond het rond het halfuur al 4-0. Eupen hing verslagen in de touwen. Na rust probeerden De Panda's nog wat terug te doen, maar dat was niet evident.

Eerredder voor Eupen

Al gauw zette Amuzu immers de forfaitcijfers op het scorebord. Vlap maakte er met een gelukje 6-0 van, maar zijn goal werd afgekeurd wegens hands. In de slotfase viel er nog een doelpunt aan de overkant. Bolingi werkte een vrijschop van Milicevic tegen de netten. Het laatste woord was aan Bakkali. Die kapte zich goed vrij en zette de 6-1-eindstand op het scorebord.