Zaterdag 28 Maart 2020 - 07:00   I   door Redactie

Club Brugge en 1A-clubs zetten Coucke buitenspel: "Waarom zou je dat doen?"

Club Brugge en 1A-clubs zetten Coucke buitenspel:

RSC Anderlecht-voorzitter Marc Coucke liet vrijdag verstaan dat hij het huidige seizoen graag nog wil verderzetten eens de coronacrisis onder controle is. Daar is echter niet iedereen voor te vinden. Club Brugge en tal van eersteklassers zetten Coucke daarom buitenspel met een open brief.

In die open brief vragen in totaal zeventien eersteklassers (uit 1A en 1B) om de competitie per direct stop te zetten. “Je kan niet feller op korte termijn denken”, laat STVV-voorzitter David Meekers aan VTM Nieuws weten. “Alle grote evenementen worden stilgelegd, wat zou onze competitie dan nog wel moeten doorgaan? Dit seizoen is in deze coronasituatie niet meer belangrijk. Hoe en wanneer gaan we het komende seizoen aanvangen, dat moet nu de vraag zijn.”

Meekers pleit ook voor een verdeling van de prijzen op basis van de huidige stand. “Eigenlijk zijn er zonder die dertigste speeldag geen prijzen aan de meet. Maar we moeten toch het gezond verstand durven gebruiken: de huidige rangschikking is wat ze is en daar moet je ook de consequenties aan vasthechten. In dit geval ook: met 18 ploegen volgend seizoen starten. Dat is werkbaar."

"Misschien wel 20 ploegen"

"Misschien wel 20 ploegen, maar dat lijken me dan weer te veel wedstrijden. Dat is een debat voor de Pro League op het juiste moment. Maar dat kan alleen maar gevoerd worden als we klaar zijn met deze competitie. We hebben er dus alle belang bij dat we daar zo snel mogelijk zekerheid over hebben", besluit Meekers.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal