Woensdag 3 Juni 2020 - 14:15   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Erika Vlieghe waarschuwt iedereen: "Het kan heel snel omslaan"

Erika Vlieghe waarschuwt iedereen:

Erika Vlieghe, voorzitster van de expertengroep GEES, pareert de kritiek dat de versoepeling van de maatregelen te traag gaat. Dat is een zeer bewuste keuze, benadrukt ze.

"Sommigen vinden dat de heropening te traag gaat, maar het kan heel snel omslaan", vertelt Vlieghe in een gesprek met Tertio. "Daarom beter misschien iets te traag, zodat het mogelijk wordt het onderwijs open te zetten en open te houden. Ik denk dat dat cruciaal is."

"We zullen als maatschappij moeten leren leven met kleine uitbraken", stelt Vlieghe. "In zulke gevallen moeten er beperkte quarantainemaatregelen genomen worden maar dat is niet het einde van de wereld. Het hoeft ook niet te leiden tot de volledige sluiting van een school of een bedrijf.”

Lockdown

Het positieve daarbij zou zijn dat we niet in een tweede lockdown belanden. Die zou pas nodig zijn als er plots zoveel gevallen bijkomen dat het niet meer te managen is. Dat willen de experts en de politiek nu net absoluut vermijden. De gevolgen van een tweede lockdown zouden op economisch en sociaal vlak niet te overzien zijn.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  coronavirus