Dinsdag 9 Juni 2020 - 07:47   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Carl Devos haalt regering-Wilmès en oppositiepartijen die steun geven zwaar onderuit: "Het was een zitting van de kolderbrigade"

Carl Devos haalt regering-Wilmès en oppositiepartijen die steun geven zwaar onderuit:

Politicoloog Carl Devos nam in De Afspraak gisteren geen blad voor de mond. Hij haalde keihard uit naar de superkern, die zaterdag beslissingen nam over onder meer de horeca.

De superkern bestaat uit de regering-Wilmès plus de partijen uit de oppositie die hun steun geven. Ze beslisten zaterdag onder meer om de btw voor de horeca te verlagen naar 6 procent en iedereen tien gratis treinritten aan te bieden.

"Het was een beetje een zitting van de kolderbrigade op die superkern", verwijst Devos naar een oud tv-programma van Gaston en Leo. Devos neemt onder meer de btw-verlaging op de korrel. "Men houdt van experten, zeker als het over corona gaat, maar men luistert niet naar experten als het over sociaal-economisch beleid gaat. Bijna elke expert zegt: domme maatregel, niet doen.” 

"Foute beleid"

De gratis treintickets voor iedereen is volgens Devos het beste bewijs van het foute beleid. “Het pijnlijke aan heel die reeks maatregelen is dat ze niet fijn genoeg afgestemd zijn. Men had chirurgisch moeten ingrijpen. Het zijn mastodontmaatregelen waarvan men hoopt dat er iets blijft van hangen.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Carl Devos