Dinsdag 23 Juni 2020 - 18:01   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wouter Beke spreekt openlijk over ontslag: "De ene telefoon na de andere"

Wouter Beke spreekt openlijk over ontslag:

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft in een interview met Humo aangegeven dat hij even aan opstappen heeft gedacht. Beke kwam in het oog van de storm te staan toen de coronacrisis in de rusthuizen uitbrak.

Het moeilijkste moment beleefde Beke begin april. “Op de eerste zaterdag van april sloeg ik Het Belang van Limburg open en zag ik veertien pagina’s vol overlijdensberichten. De rillingen liepen me over de rug", vertelt hij. 

“Voor het eerst had ik het gevoel dat we weer grip op de zaak kregen, en dan dat. Maar die overlijdens waren het gevolg van wat er de weken voordien fout was gelopen. Als ik het probleem had kunnen oplossen door ontslag te nemen, had ik dat onmiddellijk gedaan. Maar dat had aan de feiten niets veranderd.”

Ontslag

In april werd aangekondigd dat beperkt bezoek in woonzorgcentra weer mogelijk zou zijn. Die flater werd in de schoenen van Beke geschoven en dat vindt hij onterecht. "Ik kreeg die avond de ene telefoon na de andere. De hele sector stond op zijn achterste poten. Toen heb ik wel aan ontslag gedacht. Omdat ik het niet meer uitgelegd kreeg", bekent hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wouter Beke