Zondag 5 Juli 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jean-Marie Dedecker: "Door de uitsluiting van 810.000 kiezers van Vlaams Belang kan je Micky Mousepartij midden in het bed blijven liggen"

Jean-Marie Dedecker:

Jean-Marie Dedecker richt zijn column op Knack.be aan SP.A-voorzitter Conner Rousseau. Dedecker is niet mals voor de socialisten en hun partijvoorzitter.

"SP.A dankt haar enige politieke relevantie nog aan het cordon sanitaire. Door de uitsluiting van 810.000 kiezers van het Vlaams Belang kan je Micky Mousepartij midden in het bed blijven liggen voor een federale regeringsvorming, en biedt ze nog een carrièrekans voor weggestemde partijbonzen en dito apparatsjiks", aldus Dedecker. 

"Het tijdperk waarin een politiek-correcte elite voor een onwillige meerderheid bepaalt wat te denken en wat te doen, blijft jammer genoeg tegen beter weten in nog altijd voortduren. Je vraagt nu zelf aan anderen om een stap vooruit te zetten en een coalitie te vormen 'in 's lands belang', maar je weigert zelf angstvallig over je eigen schaduw heen te stappen", aldus Dedecker.

"Je roept dat er een volwaardige regering moet komen met een krachtige visie om een volwaardig herstelbeleid te kunnen voeren, maar het blijkt meer en meer vrijblijvend populistisch gebral zonder inhoud."