Vrijdag 31 Juli 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Contactopsporing werkt nog steeds niet optimaal, Wouter Beke: "Ik ga de burgemeesters samenroepen"

Contactopsporing werkt nog steeds niet optimaal, Wouter Beke:

We zitten in een tweede golf van het coronavirus, maar het contactonderzoek loopt nog steeds niet zoals het zou moeten. Bevoegd minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) benadrukt dat er vooruitgang wordt geboekt.

"Vandaag worden 3 op de 4 besmette personen binnen de 24 uur gecontacteerd.  De labo's geven de resultaten intussen ook sneller door, zodat de contactopspoorders sneller kunnen beginnen bellen", zei Beke in Terzake.

De minister wil lokale besturen mee inzetten in het contactonderzoek. Zo moet onderzocht worden waarom er op bepaalde plaatsen plots verschillende besmettingen voorkomen. "Daar hebben we die lokale expertise bij nodig, daar willen we absoluut op inzetten."

De Vlaamse overheid zou echter lokale besturen tegenhouden die de contactopsporing zelf willen doen. "Dat klopt niet", reageert Wouter Beke. "We zijn zelf ook vragende partij en we gaan de uitgestoken hand zeker aannemen. Samen met collega Bart Somers ga ik dinsdag alle burgemeester samenroepen om hen te vertellen hoe ze ons  kunnen ondersteunen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wouter Beke