-->

Steven Van Gucht roept op om vakantiebestemming goed te kiezen: “Achteraf niet flauw doen dat er consequenties zijn”

Steven Van Gucht roept op om vakantiebestemming goed te kiezen: “Achteraf niet flauw doen dat er consequenties zijn”
Woensdag 5 Augustus 2020 - 07:28   I   Foto: Photonews   I  

Steven Van Gucht heeft er een deugddoende vakantie opzitten. Van op afstand zag hij hoe de tweede coronagolf zich manifesteerde. De viroloog is er niet helemaal van overtuigd of hij ook nu nog op vakantie zou vertrekken.

"Het hangt ervan af waarnaartoe. Ik denk wel dat het mogelijk is om op een veilige manier op reis te gaan”, zegt Van Gucht in ‘VTM Nieuws’. “Er zijn delen van Europa die mooi groen kleuren. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van wat je daar gaat doen."

“Ik zou persoonlijk nooit naar een grote stad gaan, of naar plaatsen waar veel volk samenkomt”, aldus Van Gucht. “Ik zou eerder de open natuur kiezen. Dat kan je in België doen, maar dat kan je ook vrij veilig in onze buurlanden doen."

Niet flauw doen

“Er bestaat altijd het risico dat een groene zone oranje wordt, of een oranje zone rood, en dat daar consequenties aan zijn. Dat moeten we wel aanvaarden en daar moeten we achteraf niet flauw over doen. Dat is de context waarin we leven."

Op zich is het volgens Van Gucht dus wel mogelijk om op een veilige manier te reizen in Europa. “Maar je moet je bestemming wel goed kiezen”, besluit hij.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  VTM Nieuws  I  reizen  I  Europa