-->

Steven Van Gucht: “Sommige maatregelen zijn echt wel overdreven toegepast, daar hebben wij niet om gevraagd”

Steven Van Gucht: “Sommige maatregelen zijn echt wel overdreven toegepast, daar hebben wij niet om gevraagd”
Donderdag 27 Augustus 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews   I  

De Belgische bevolking is de coronamaatregelen kotsbeu. De overheid en de experten worden steeds vaker onder vuur genomen; er wordt geopperd dat ze overdrijven.

"We moeten een goed evenwicht vinden in het controleren van het virus. De economie en de maatschappij moeten zo goed mogelijk kunnen draaien, ik denk dat we het daar allemaal over eens zijn”, zegt Steven Van Gucht in ‘VTM Nieuws’. “Ik ben ook akkoord dat sommige van de maatregelen overdreven zijn toegepast, zoals de mondmaskerplicht wanneer men alleen op straat loopt. Dat vonden wij ook overdreven en daar hebben wij niet om gevraagd."

“Maar wij willen er wel op wijzen dat het belangrijk is dat we heel waakzaam moeten blijven en dat we moeten blijven proberen om het virus te controleren.”

Vaccin

De viroloog benadrukt dat de experten zich geen illusies maken wat betreft het elimineren van het virus. “Dat we dit volledig gaan verwijderen, dat is quasi onmogelijk. We gaan hiermee moeten leren samenleven in afwachting van een vaccin. En dan moeten we nu eenmaal een aantal dingen anders doen dan vroeger. Daar zit niks anders op."

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  VTM  I  VTM Nieuws  I  corona  I  vaccin