Zaterdag 19 September 2020 - 13:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Verschrikkelijk nieuws over F1-legende Michael Schumacher

Verschrikkelijk nieuws over F1-legende Michael Schumacher

De Franse zender RMC Story bracht woensdag een documentaire over F1-legende Michael Schumacher, getiteld: ‘Michael Schumacher: op zoek naar de waarheid’. Daarin werden verschillende experten aan het woord gelaten over de toestand van voormalige kampioen, die eind 2013 ernstig hersenletsel opliep na een skiongeluk.

Neuroloog Erich Riederer betwijfelt of Schumacher ooit nog beter zal worden. “Volgens mij is er te lang gewacht met de druk van de hersenen te halen,” vertelt hij aan RMC Story. “Als je te lang wacht zal er hersenweefsel vernietigen. Schumacher is een bekend persoon. Hebben ze te lang gewacht? Waarschijnlijk wel."

Volgens Riederer bevindt Schumacher zich momenteel in vegetatieve toestand. “Dat wil zeggen dat hij bij bewustzijn is, maar niet antwoordt. Hij ademt, zijn hart klopt, waarschijnlijk kan hij rechtop zitten en met de hulp van iemand anders kan hij wat kleine pasjes zetten, maar niet meer dan dat. Volgens mij is dat het maximum. Bestaat er nog een kans dat hij terug wordt zoals voor zijn ongeval? Ik denk het eerlijk gezegd niet."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Michael Schumacher  I  F1  I  sport