-->

Ziekenhuispersoneel maakt laatste dagen van stervende patiënte een hel: “Jij bent alleen goed voor de seks”

Ziekenhuispersoneel maakt laatste dagen van stervende patiënte een hel: “Jij bent alleen goed voor de seks”
Vrijdag 2 Oktober 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  

Joyce Echaquan, een 37-jarige Canadese vrouw, werd afgelopen zaterdag in een ziekenhuis in Quebec opgenomen met ernstige buikpijn. Enkele dagen later overleed ze, maar niet voordat ze met haar smartphone haar lijdensweg kon vastleggen.

Volgens CBC legde Echaquan wat er met haar was gebeurd was vast in een Facebook Live-video. De moeder van zeven kinderen lag te kronkelen van de pijn terwijl ze om hulp riep. Het enige wat de aanwezige verpleger te zeggen had, was: “Wat ben jij stom."

Een andere ziekenhuismedewerker vertelt Echaquan dat ze levenskeuzes heeft gemaakt en vraagt ​​zich af wat haar kinderen zouden zeggen als ze haar zo pijn zouden zien lijden. Echtgenoot Carol Dubé vertelde CBC dat hij niet weet waarom ziekenhuismedewerkers zijn vrouw zo vernederden.

Racisme

Echaquan, van Indiaanse origine, ging naar het ziekenhuis voor medische hulp, maar kreeg in plaats daarvan te maken met racistische beschimpingen. “Ze kreeg te horen dat ze stom was, alleen goed voor seks en dat ze beter af zou zijn als ze om hulp smeekte voordat ze stierf”, zegt Mary Hannaburg van de Canadese Native Women’s Association.

Hannaburg vertelde CBC dat de beelden die Echaquan tijdens haar laatste momenten maakte erg moeilijk zijn om naar te luisteren. "De uitspraken die worden gedaan, zullen niet worden getolereerd. Die zijn racistisch van aard", zei ze.

Ontslagen

François Legault, premier van Quebec, geeft toe dat zijn provincie te maken heeft met racisme en benadrukt dat deze situatie niet acceptabel is. Hij zei ook dat een van de verpleegsters die op Echaquan reageerde, is ontslagen.

TAGS  I  Joyce Echaquan  I  Canada  I  Quebec