Donderdag 29 Oktober 2020 - 07:30   I   door Redactie

Internationale pers ziet één groot manco bij Club Brugge: “Dat valt echt op”

Internationale pers ziet één groot manco bij Club Brugge: “Dat valt echt op”

Club Brugge speelde woensdagavond 1-1 gelijk tegen Lazio. Een mooi resultaat en blauw-zwart gaat met 4 op 6 ook mee aan de leiding in zijn groep. En toch had Club altijd moeten winnen van Lazio. Dat is ook de conclusie van de internationale pers.

In Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland zagen ze allemaal hetzelfde: een Club Brugge dat enkele uitgelezen mogelijkheden niet benutte. Het viel duidelijk op dat blauw-zwart een groot deel van het duel domineerde, maar zijn kansen niet verzilverde. Een overzicht:

L’Équipe: “Gelijkspel dat als zege smaakt voor Lazio

“Een gelijkspel dat als een zege smaakt voor Lazio”, kopt de Franse sportkrant L’Équipe. “Lazio pakte op het veld van Club Brugge een deugddoend punt, gezien de vele coronagevallen bij de Italiaanse club. Lazio opende de score, maar kwam daarna wel onder druk te staan. Na een naïeve fout van Patric op Rits, kon Vanaken een penalty benutten en er 1-1 van maken. Club Brugge domineerde de tweede helft, maar slaagde er niet in om nog eens te scoren.”

Voetbal International: “Voldoende kansen op winnende treffer”

Bij Voetbal International heeft men uiteraard extra belangstelling voor de Nederlanders. “Club Brugge, met Ruud Vormer in de basis en Noa Lang in de slotfase als invaller, ging na een goal van Correa op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor vlak voor rust de uitgelezen kans na een overtreding van Patric op Mats Rits. Hans Vanaken benutte de penalty, waarna het zoeken naar de winnende treffer begon. Kansen daarop waren er zeker, maar Lazio hield stand met Wesley Hoedt in de defensie.”

Marca: “Lazio overleeft, Pepe Reina redt een punt”

Het Spaanse Marca ziet dan weer Pepe Reina als grote uitblinker. “Ondanks de moeilijke omstandigheden wist Lazio te overleven tegen Club Brugge. Covid-19 hield de mannen van Simone Inzaghi deze week in een wurggreep, maar toch kwamen ze in Brugge op voorsprong. Op slag van rust maakte Vanaken er na een naïeve ingreep van Patrick vanop de stip 1-1 van. Na rust hield Reina Lazio recht. Hij hield Dennis en Rits van een doelpunt, terwijl Sobol en Vormer vergaten te scoren toen Reina al geklopt leek. Dat viel toch op.”

Kicker: “Club Brugge maakt kansen niet af tegen passief Lazio

Het Duitse Kicker zag eveneens dat Club Brugge zijn kansen niet afmaakte. “Ondanks een vroege achterstand was Club Brugge lange tijd de betere ploeg. Het kreeg verschillende kansen om het laken naar zich toe te trekken, maar kwam niet verder dan een gelijkmaker van Vanaken. En dat tegen een overwegend passief Lazio.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lazio  I  sport  I  voetbal