Vrijdag 30 Oktober 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Pierre Van Damme doet bijzondere vaststelling: “Daarom zien we geen effect van de vorige maatregelen”

Pierre Van Damme doet bijzondere vaststelling: “Daarom zien we geen effect van de vorige maatregelen”

Van de maatregelen die twee weken geleden ingingen, zien we geen enkel effect. Professor Pierre Van Damme legt in ‘VTM Nieuws’ uit hoe dat komt.

"Voor een groot deel zit de infectie in de samenleving. Het virus is heel breed uitgesmeerd in heel veel gezinnen", aldus de epidemioloog. "En natuurlijk heb je met een aantal van die maatregelen niet onmiddellijk een impact op wat er zich afspeelt in die gezinnen, dus die transitie gaat verder. De enige oplossing is om die gezinnen voor een groot stuk te isoleren."

Dat de maatregelen tot nu toe onvoldoende waren, wil Van Damme echter niet gezegd hebben. “Ik denk dat we vooral de samenleving moeten stilleggen", zegt hij. "Niet platleggen, maar stilleggen. We moeten de mensen duidelijk maken dat elk contact met iemand van buiten de nauwe kring niet aan de orde is."

Volgens Van Damme zijn niet-essentiële verplaatsingen. “Ik denk dat dat ook past in het proberen thuishouden van elk gezin. Dit is niet het moment om u te verplaatsen voor zaken die echt niet nodig zijn of uitgesteld kunnen worden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  VTM  I  corona