Alexander De Croo: "Ons land bevindt zich in een noodtoestand" Politiek
Politiek

Alexander De Croo: "Ons land bevindt zich in een noodtoestand"

Alexander De Croo: "Ons land bevindt zich in een noodtoestand"

Premier Alexander De Croo (Open VLD) neemt het woord lockdown in de mond. Hij benadrukt dat ons land zich in een "sanitaire noodtoestand" bevindt.

"Ons land bevindt zich in een sanitaire noodtoestand. De druk op de ziekenhuizen is immens, onze zorgverleners leveren onmenselijke inspanningen. De pijngrens is overschreden in veel ziekenhuizen. De voorbije week zijn 100.000 van onze landgenoten besmet geraakt, een kentering zien we niet", aldus De Croo

"Er is maar één keuze: allemaal achter de mensen in de zorg gaan staan. Dat kan maar op één manier: maximaal alle fysieke contacten zoveel mogelijk beperken. We zullen dat zo lang moeten volhouden als nodig. We moeten de stijging breken, en dat zo snel mogelijk."

Slechts één persoon binnen

"Na grondig overleg met wetenschappers en de coronacommissaris hebben we beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown", zo zegt de premier. "De regel van vier in de binnenruimte bij u thuis vervalt. Er mag maar één persoon binnen, dat is uw knuffelcontact. Buiten blijft de regel van vier wel behouden, daar mag u vier mensen ontmoeten om in beweging te zijn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws