Woensdag 25 November 2020 - 10:16   I   door Redactie

Plan van Marc Coucke om Anderlecht te redden valt in duigen

Plan van Marc Coucke om Anderlecht te redden valt in duigen

Er zou in principe een kapitaalsverhoging van 20 miljoen euro moeten komen bij Anderlecht. De kans dat die er komt, is heel klein. Volgens Het Nieuwsblad houden de kleine aandeelhouders dat nog steeds tegen.

Coucke wil die kapitaalsverhoging doen om de club te redden. De waarheid is dat dit een moeilijk verhaal wordt. "Zo'n verhoging verloopt in principe recht evenredig met het percentage aandelen dat iemand bezit. Nu Verschueren 11,6 procent heeft, moet hij dus nog meer investeren om zijn aandelen niet te laten verwateren. Dat is schier onmogelijk", schrijft Het Nieuwsblad. 

"Het pact tussen de kleine aandeelhouders die overblijven - de familie Davignon (5,3%), de dochters Vanden Stock (3,5%) en Johan Beerlandt van bouwbedrijf Besix (5,3%) - is sterker dan ooit. Ze behouden een blokkeringsminderheid en zien een ­financiële injectie niet zitten. Beerlandt stapte onlangs nog uit de raad van bestuur omdat hij misnoegd was over het wanbeleid. Tenzij men kan toveren, lijkt er weinig te veranderen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal