Vrijdag 27 November 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

“Hans Vanaken moet vertrekken bij Club Brugge”

“Hans Vanaken moet vertrekken bij Club Brugge”

Hans Vanaken (28) is ondertussen al enkele seizoenen dé draaischijf van Club Brugge. Hoewel hij in de voorbije transferperiodes steevast aan buitenlandse ploegen werd gelinkt, bleef de Limburger blauw-zwart al die tijd trouw. Analist Gert Verheyen begrijpt dat niet.

Verheyen was te gast in de Youtube-talkshow Talks Withy Charly en liet er zijn licht schijnen over Vanaken zijn situatie. “Onze competitie is ondertussen te klein geworden ten opzichte van andere competities om als goede voetballer hier te blijven. Je moet weggaan. Vanaken is bijvoorbeeld zo’n goede speler. Hij moet vertrekken bij Club Brugge en het eens proberen in het buitenland”, aldus Verheyen.

"Ik heb er niet echt spijt van dat ik het niet heb geprobeerd, ook al kon ik op een gegeven moment naar Ipswich. Maar Club Brugge liet me niet gaan en ik was er niet de speler naar om daar moeilijk over te doen. Ik ben blij met de carrière die ik heb gemaakt, maar ik kan er wel niet over meespreken hoe het is om in het buitenland te spelen. Anders had ik toch eens in de Premier League gespeeld, hé.”

"Veertien jaar in België blijven, vandaag de dag is dat belachelijk"

“Aan jonge spelers met talent zou ik nu altijd de raad geven om naar het buitenland te gaan. Op het juiste moment, hé. Je moet niet in België blijven. Of toch zeker geen veertien jaar zoals ik. Vandaag de dag is het belachelijk om zo lang in België te blijven spelen. Je moet het in een buitenlandse competitie geprobeerd hebben”, besluit Verheyen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal