-->

"Dan is de derde golf er in ons land. Dit is een catastrofe"

Zondag 10 Januari 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Immunoloog Hans-Willem Snoeck vreest het ergste. Hij denkt dat de derde golf in ons land niet meer te vermijden is en slaat alarm in een gesprek met De Morgen.

"Het virus staat opnieuw aan onze grenzen. Wij Belgen denken dat we het nu beter doen dan de buurlanden, maar eigenlijk hebben we het in november véél slechter gedaan. Eigenlijk lopen wij telkens voor op de curve van andere landen. Zij zitten nu in de curve waar wij in november in zaten", legt Snoeck uit. 

"Mijn schrik nu is dat ik niet meer zie hoe we nog een derde golf kunnen vermijden. De scholen zijn open, de mensen zijn aan het werk gegaan… Ik begrijp dat mensen de maatregelen wat beu zijn. Ze worden helaas niet goed gevolgd. We zien volle bussen en trams. Dit is een recept voor een catastrofe, zeker als we de Britse coronavariant daaraan toevoegen.”

Derde golf

Snoeck denkt ook al te weten wanneer de derde golf er komt in ons land. "Tussen drie en zes weken", zegt hij. "Een golf begint als de getallen langzaam beginnen te stijgen, maar dat is altijd het begin van een exponentiële curve. We beseffen dit pas wanneer ze zeer sterk stijgt. Ik ben bang dat we ze weer niet zullen herkennen en te laat beperkende maatregelen nemen.

TAGS  I  Coronavirus  I  Hans-Willem Snoeck