Niels Albert heeft er geen woorden voor: “Dit is een regelrecht drama” Sport
Sport

Niels Albert heeft er geen woorden voor: “Dit is een regelrecht drama”

Niels Albert heeft er geen woorden voor: “Dit is een regelrecht drama”

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft vrijdag beslist dat er voor de junioren géén WK veldrijden is dit jaar. Het WK van de eliterenners en de beloften kan wel doorgaan in Oostende op 30 en 31 januari. Een serieuze streep door de rekening voor de jonge garde, dus.

"Voor die gasten is dat een drama, ik heb daar geen andere woorden voor", zegt Niels Albert aan Sporza. "Vaak is dat op die leeftijd nog een echte hobby en rijden ze voor het plezier van het fietsen. Maar welke jonge renner droomt er niet van, om op 17, 18 jarige leeftijd die regenboogtrui te dragen? Zeker dat het dit jaar in eigen land is, maakt het nog specialer."

Toch is er ook begrip voor de beslissing. "Niet-Belgische renners moeten in quarantaine als ze naar hier komen. Als je die jonge gasten twee weken op voorhand in een hotel moet zetten, dan is dat organisatorisch heel moeilijk”, weet de voormalige wereldkampioen. “De junioren moeten vaak nog naar school.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws